16/11/17

"Бібліотека територія толерантності"

Ображаючи іншого, ти не
турбуєшся про самого себе.
Леонардо да Вінчі

Події, що відбуваються останнім часом, потребують мобілізації зусиль для боротьби з тероризмом, расизмом, та нетерпимістю. Агресивність, конфронтація, відчуженість мають поступитися місцем толерантному ставленню людей один до одного, взаємопорозумінню і довірі.
Початок третього тисячоліття (2000-2010) ООН проголосила Міжнародним десятиріччям культури миру та ненасильства. З 1995 16 листопада офіційно проголошено Міжнародним днем толерантності.
14-16 листопада до бібліотеки-філії 10 на засідання дискусійного клубу "Бібліотека територія толерантності" завітали учні: 7-8-х класів, ОЗОШ 30, 23 та 41. На початку заходу бібліотекар подала дослідження: "Толерантність - у різних країнах". Потім діти ознайомились з цікавими висловами мудреців про толерантність за допомогою "Дерева пізнання". Вони виконали завдання "Чарівна долонька толерантності" за допомогою якого охарактеризували себе, своїх друзів, свій клас. Обговоренням цього питання стала "Квітка толерантності", яку вони склали.
Портрет толерантної людини допомогли виконати завдання "Чарівні слова", психологічна анкета "Посмішка чи похмурість". Наприкінці заходу кожному класу був вручений "Чарівний мішечок порад". 

Немає коментарів:

Дописати коментар