23/11/17

«Сторінками Чорної книги»

22 листопада у філії №8 бібліотекарем Тетяною Зуєвою проведений захід з учнями 9 класу школи № 60 до Дня пам'яті жертв Голодомору «Сторінками Чорної книги».
Голодомор 1932-1933рр. – одна з найстрахітливіших сторінок у новітній історії України. 28 листопада 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.
Перед літературно-музичною композицією, яку підготували бібліотекар разом з учнями, виступив кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Національного університету ім.Мечникова Музичко О.Є. Він привітав усіх з Днем Гідності.
Далі лектор розповів учням про причини, перебіг, масштаби та наслідки голоду, про те, як українські та зарубіжні науковці по крупинках збирали матеріали тих трагічних подій, що були знищені або фальсифіковані радянськими органами ДПУ-НКВД. Вони зверталися до живої пам'яті-багатостраждального народу – моторошних свідчень очевидців подій, що можуть затьмарити сюжет будь-якого сучасного фільму жахів. На сьогодні зібрана величезна доказова база геноциду українського народу під час Голодомору 1932-1933 років.
Учні читали вірші, присвячені жертвам, цитували окремі свідчення очевидців геноциду, виступили з невеликими доповідями з використанням архівних матеріалів. Бібліотекар підготувала виставку книг – «Злочин проти людяності».
Захід не залишив байдужим нікого з присутніх.
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар