22/11/17

Літературні обрії “Призначення людини на землі”: до Дня гідності та свободи

«В своїй хаті своя й правда, ї сила і воля»
Т.Г. Шевченко. 

Так склалося, що українці багато століть виборювали своє право на свободу, незалежність та національну гідність. В історії України було багато трагічних та героїчних періодів та подій. В такі періоди завжди на захист своєї землі, своєї Держави, її інтересів ставали кращі представники нашого народу.
21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності та Свободи – свято, що було проголошено на честь початку двох революцій – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Тоді український народ став на захист демократичних цінностей та права європейського вибору.
В цей день, з метою патріотичного виховання підростаючого покоління, у бібліотеці-філії №22 пройшов масовий захід під назвою «Призначення людини на Землі». Бібліотекарі розповіли учням 6А класу 33-ї школи історію цього свята, про революційні події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи. Звернули увагу дітей на літературну спадщину, що розповідає про багатовікову боротьбу українців за свою свободу, яка розпочалась ще з часів козацтва. Також присутні здійснили подорож по визначним місцям, повязаним з героїчним минулим нашої Батьківщини.
У читальній залі була оформлена книжкова виставка, яка дуже зацікавила юних читачів.
Наприкінці заходу діти висловили думку, що Україна – це дім, сім’я, незалежність, і що для справжнього громадянина дуже важливим є шановливе ставлення до минулого своєї країни, до її героїв та духовних скарбів. 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар