09/10/17

Міжнародний день людей похилого віку.

У цей святковий, щедро напоєний теплом осінній день, в бібліотеку №40 завітали учні 7-Б класу школи №22 на психологічний практикум, присвячений Міжнародному дню людей похилого віку.
Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку».
Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
Ми віддаємо шану тому поколінню, яке вистраждало під чорним крилом голодоморів, яке вистояло криваве пекло війни, яке відбудувало зруйноване і допомагає нам творити майбутнє. Їх долі багато в чому схожі одна на одну. Про кожного можна писати романи і повісті. І буде то бентежна розповідь про стійкість, мужність, працелюбність, відданість громадському обов'язку.
Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря Радзієвської О.М., а потім з задоволенням спілкувались з Анною Миколаївною, психологом Одеського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, яка підготувала дуже цікаву програму про відомих на весь світ людей, які досягли слави у пихилому віці. В кінці зустрічі дітям було запропоновано заповнити геніалогічне дерево. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар