09/10/17

Світ звуків хай торкнеться струн дущі та відгукнеться в ній надією й любов’ю

Музика - одна з прекрасних естетичних цінностей людства. Вона сприяє гармонізації нашого загального світовідчуття, виступає інструментом самовираження і натхнення.
Вперше Міжнародний день музики відзначили 1-го жовтня 1975-го року. З музикою наше людство знайоме з давніх часів. На світі знайдеться небагато людей, які зовсім байдужі до музики. Це мистецтво має величезний потенціал і багатьом композиторам донині вдається виражати через неї не тільки стан своєї власної душі, але й передавати атмосферу навколишнього, повного почуттів і переживань складного внутрішнього світу взаємин людини і природи. Вона скрашує життя людей, змушує їх радіти і співпереживати, відкриваючи двері в прекрасний світ звуків і коливань наших власних струн душі.
До бібліотеки №40 на музичний вернісаж завітали учні 7-х та 9-х класів УНВК «Інтелект». Діти з зацікавленістю слухали розповідь бібліотекаря Радзієвської О.М. про історію виникнення музики взагалі та музичних інструментів, відповідали на запитання вікторини, читали вірші, відгадували голоси товаришів по тембру. Всі бажаючі спробували створити власні музичні фантазії на запропонованих інструментах. В кінці зустрічі, затаївши подих, слухали музичні твори у виконанні Саші Сучкова. 

Немає коментарів:

Дописати коментар