02/10/17

“Україна в серці Європи”

Захід “Україна в серці Європи”, що відбувся 29 вересня, розпочався приємним сюрпризом для бібліотекарів філії №8: діти підготували привітання присвячене Всеукраїнському дню бібліотек, учні 4-Б класу школи №60 подякували за цікаві заняття, за отримані знання та теплі зустрічі.
Ірина Олегівна підготувала урок –подорож, підчас якого діти збирали пазл-карту Європи, вивчали прапори, столиці та розташування країн.
Сьогодні ми постійно чуємо по телевізору, бачимо в інтернеті, слухаємо на уроках про Європу. Але чи кожен із нас дійсно розуміє що це?
Євро́па (іноді Евро́па) — частина світу в Північній півкулі.
Європа є третьою за кількістю населення частиною світу після Азії та Африки.
Сьогодні тут проживають понад 740 мільйонів осіб або 10% від усього населення Землі. Загальна територія – понад 10 мільйонів квадратних кілометрів. Україна є найбільшою за площею країною Європи. Ватикан — найменшою.
Отже, які ж країни сьогодні вважаються європейськими? Ірина Мошул підготувала список, розбивши його на чотири частини: держави Західної Європи, країни, які знаходяться на її півночі, країни Південної і Східної Європи. А також ті країни, які тільки частково знаходяться в цій частині світу.
Термін «Європа» в Україні використовують також у значеннях і як «Європейський Союз», і як «Європейська цивілізація», і як «Європейська культурна спільнота».
Що ж таке Європейський Союз?
Європейський Союз (ЄС) – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють заради миру та процвітання. ЄС заснований на принципах верховенства закону й демократії.
Головною думкою союзу є єдність у розмаїтті: Європа це континент різних традицій та мов, але, водночас, спільних цінностей. ЄС захищає ці цінності. Він заохочує співробітництво між народами Європи, сприяє єдності, зберігаючи розмаїття, та забезпечує соціальну спрямованість всіх своїх рішень.
 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар