12/10/17

Вибір професії

На першому місці серед питань, що хвилюють підлітків стоїть проблема вибору професії. Вибір професії – це вибір життєвого шляху. І цей крок старшокласники мають зробити саме зараз перед завершенням школи. Важливо, щоб вибір цей не був помилковим і приніс не тільки успіх, але й задоволення і духовний розвиток. Звичайно останнє слово у такому виборі має залишатися за випускниками, проте дослухатися до порад компетентних спеціалістів варто.
Учні 9-х та 10-х класів ОЗОШ №12 отримали рекомендації та поради для тих, хто шукає роботу від представників «Одеського Центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» Суворовського району Табакової Світлани Юрівни, Молокової Світлани Анатоліївни, Летюка Олександри Милолаївни та бібліотекарів старшого відділу філії № 37 Оставненко М.А., Савінової О.Я. Вони розповіли, як знайти роботу, довели, що якісно складене резюме – одна з головних умов успішного працевлаштування.
Кожна людина талановита і важливо розкрити талант, вірно обрати вид професійної діяльності. Обираючи професію, необхідно визначитись щодо своїх особливих можливостей. Наприкінці зустрічі діти пройшли два тести – геометричний тест і тест Дж. Голланда на визначення професійного типу особистості.


Немає коментарів:

Дописати коментар