13/10/17

"Хай з козачатка виросте козак"

Сьогодні свято,
Свято нині!
Сьогодні все козацтво тут.
І в козаки сьогодні нас приймуть!
В історії нашої країни є славні сторінки, які вселяють надію, що тяжкі часи минуться й ми здолаємо всі перешкоди до миру й добробуту.
Щоб правильно орієнтуватися в житті, щоб бути освідченою людиною треба знати минуле свого народу. У минулому українського народу було неповторне явище — Запорізька Січ. Запорізька Січ - це те гніздо, звідки вилітали горді і дужі як орли козаки, звідси розливалися воля і козацтво на всю Україну. Козацьке військо билося з ворогами і захищало українську землю. Вони були дуже хоробрі і сміливі, кмітливі та хитрі. Не один козак віддав своє життя за рідний край, за свій народ.
Напередодні святкування Дня Українського козацтва у дитячій бібліотеці-філії №10 була проведена розвага "Хай з козачатка виросте козак".
Хлібом-сіллю зустрічали шановних гостей бібліотеки - начальника штабу Українського Козацького війська, Міжнародного Лицарського Ордену Українського козацького братства ім. Святого Миколая генерал-майора Любов Тарасівну Тараненко та кандидата в майстри спорту України, тренера по спортивному хортингу генерал-майора Чіркова Олега Петровича. Представники козацтва вручили колективу бібліотеки лист-поздоровлення з нагоди святкування Дня Святої Покрови Пречистої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисника України.
Учні 4-го класу ОЗОШ №30 (відвідувачі факультативу "Пролісок") із задоволенням приймали участь у конкурсах "Отаман", "Нагодуй козака", розігрували сценки із життя і побуту козаків, слухали їхні бадьорі пісні, розповідали вірші.
Дітям дуже сподобались прийоми вправного володіння шаблею та цікаві розповіді гостей. Свято закінчилось врученням посвідчення учнів в козачата та заповідями козаків своїм нащадкам.    

Немає коментарів:

Дописати коментар