16/02/24

«Усе моє, все зветься Україна»(до Дня єдності)

 16 лютого Україна відзначає державне свято - День єднання. День єднання - молоде свято, цього року ми святкуємо його лише втретє. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу - показати усьому світові, що ми сьогодні - як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє.

Бібліотекарі Тетяна Паніна та Лариса Решетняк розповіли читачам про історію свята. Вкотре, на прикладі сучасних гарно ілюстрованих книг про нашу Батьківщину довели, що Україна є величною, єдиною, квітучою, незламною країною. Скоро два роки, як сини та доньки України, воїни ЗСУ,  безстрашно гонять з нашої землі ворожу орду. Також за час повномасштабної війни волонтером став кожен українець – це й наші неймовірні освітяни, студенти, лікарі, рятувальники, актори, зірки шоубізнесу, водії … Українські люди, як ніхто інший, знають про волонтерство все! Вони вміють плести маскувальні сітки, готувати тонни смачнющої їжі та відвозити на передову, знаходити потрібні ліки, здавати кров пораненим… Все це об'єднує українців у незборимий народ.

Також під час зустрічі читачі згадали про державні та народні символи України, унікальність та співучість української мови, видатних особистостей, національну кухню, і навіть національний гумор, який дозволяє нам пережити важкі часи.

#бібліотека37

 

Немає коментарів:

Дописати коментар