17/02/24

"Пустощі в малюнках" - виставка карикатур

На початку лютого в АРТ-просторі Універсального читального залу (вул. Катерининська, 67) КУ «ЦБС для дітей» відбулось відкриття виставки з «перчинкою» одеського карикатуриста Андрія Шишкіна.

 Відкрила виставку проникливим співом молода й талановита учениця театрального коледжу Єлізавета Скорба. 

Ведучий заходу художник Григорій Вовк представив присутнім шлях творчого доробку митця Андрія Валентиновича. 

З пошаною до творчості митця відгукнувся Станіслав Зайцев, заслужений художник України, головний художник Одеського академічного театру музикальної комедії ім. М. Водяного, член НСПУ України, лауреат премії ім. Федора Нірода в галузі сценографічного мистецтва. 

Свої яскраві відчуття до творчості Андрія Шишкіна висловив член НСХУ України Сергій Басок. 

Гумор – це потужний інструмент захисту для нашої психіки, зокрема у воєнні часи. У чому сила гумору? Він дозволяє зняти напруження, пояснювати складні речі, просто через жарти та аналогії та не втрачати жаги до життя, особливо коли живемо в столиці українського гумору – Одесі. 

Експозицію складають роботи, які можна поділити приблизно на категорії: побутові сцени, особливості характеру людей, філософські, казкові та театральні сюжети, спілкування з розумом, сімейні сценки та інше. 

Також автор експозиції представив й серію малюнків, які виникли під час війни, у період завивання повітряних тривог і ракетних обстрілів, сюжети карикатур – актуальні, як кажуть, на злобу дня.

Отже, Андрій Шишкін створює цікаві та актуальні образи де коротко і яскраво резюмує суть суспільного чи історичного явища.

Виставка експонуватиметься до 5 березня 2024 року. Вхід вільний. Вихідний –  субота.  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар