20/02/24

 Мовний квест

Ми живемо в Україні й тому повинні знати та розмовляти українською мовою. Наша мова мелодійна і співуча.  Це жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає своє давнє життя і свої сподівання, розум, досвід, почуття.

А скільки у мові є чарівних слів, від яких на серці тепліє, коли  чуєш їх та коли промовляєш сам. Вони чарують душу, живлять її радісними емоціями.

З раннього дитинства і до глибокої старості людини пов’язана з мовою. Нею можна передавати свої почуття, думки.

Скільки лагідних і ніжних слів придумали люди, щоб показати свою любов до рідної землі. З сивої давнини линуть по світу слова про Україну, про її працьовитий і щирий народ, про урожайні ниви, про могутнє Дніпро, про мову її солов’їну.

Щасливі ми, що народились і живемо на такій чудовій, багатій землі -  в нашій Україні. І де б не були ми, скрізь відчуваємо подих рідної землі, хвилюємося, почувши рідне слово.

Напередодні свята – Дня рідної мови, у філіалі бібліотеки № 10 завідувач відділу Ірина Юзік провела  мовний квест  «Подорож до літери «Я», у якому взяли участь учні 3-го класу ліцею № 30.

Далі на наших читачів чекав приємний сюрприз – зустріч з  одеською письменницею – Інною Іщук та поетом-бардом  Артуром Сухановим. Інна Анатоліївна  презентувала  свої книжки, а пан Артур виконував музичні замальовки до цікавої розповіді письменниці.

Діти отримали гарний настрій та приємні враження!

Щиро дякуємо нашим гостям! 

Немає коментарів:

Дописати коментар