29/02/24

Голосні читання «Пташині історії»

 Птах, що має дзвінкий голос, радісно привітає початок нового дня співом і лише після цього вирушить на пошуки їжі. Гнучкий звучний голос дає птахам можливість виражати за допомогою співу різні почуття, враження, наміри. Спів птахів – це своєрідна мова, яка буде зрозумілою навіть людині, якщо та поставить собі за мету вивчити її.

Цвіріньканням, курликанням, карканням пернаті закликають супротивників на бій, виражають свою радість і любов або лють і страх, попереджають про небезпеку або виявляють цікавість і подив. Дивним є те, що часто птахи різних видів чудово розуміють одне одного.

А ще птахи розповідають цікаві історії, як запевняють українські письменники  Леся Воронина та Ігор Калинець у своїх творах для дітей.

У бібліотеці-філії № 10 завідувач відділу Ірина Юзік провела голосні читання, на яких наші читачі слухали цікаві історії про пригоди балакучого папуги Антося і розповіді крука, на ім'я Крак з історії давнього Львова. Під час заходу діти слухали чудовий пташиний спів, а також  поглибили свої знання про звичаї та потреби різноманітних пернатих.

Волонтерки Товариства Червоного Хреста Суворовського району м. Одеси провели психосоціальне творче заняття (конструювання з елементами аплікації)  для учасників студії «Крилаті мрійники під назвою «Птах на моїй руці».

Давайте разом вчитися бути турботливими до наших пернатих друзів!

Немає коментарів:

Дописати коментар