15/02/24

Геокешинг «Україна моя, ти багата своїми іменами»

 Україна – величезна країна в центрі Європи з багатою історією та довгою культурною традицією. Наша держава багата на творчі, обдаровані постаті. Громадяни  країни багато зробили в минулому і роблять зараз для розвитку мистецтва, культури, науки, спорту.

А чи знаєте ви, що перша пісня у космосі була виконана українською мовою? Вона пролунала одночасно у космосі та на Землі – її співали космонавти Павло Попович і Сергій Корольов. Ще завдяки українським розробникам світ побачив літак з найбільшою вантажопідйомністю – Ан-225 «Мрія». А на Західній Україні стільки замків, що цю територію називають «українською долиною Луари». Натомість українська вишиванка давно підкорила світові подіуми та стала невід`ємною частиною гардероба знаменитостей. Українки ж вважаються одними з найгарніших жінок у світі. Цей перелік можна продовжувати довго. Адже, в Україні чимало видатних особистостей, важливих винаходів, історичних місць та старовинних артефактів, якими країна відома на увесь світ. 

Сьогодні в дитячій бібліотеці №40 відбувся захід, де читачі та бібліотекарі згадали видатних українців, які прославили Україну та стали відомі на весь світ. Адже Україна багата на талановитих письменників та художників, яскравих співаків та акторів, творчих винахідників, видатних спортсменів, мужніх захисників.

Українцям точно є чим пишатися. Приємно, що причин стає все більше!

Захід підготувала та провела бібліотекар   Людмила Таран

Немає коментарів:

Дописати коментар