29/03/23

Арт-фестиваль «Bookmark-Bum!»

Ура канікули! Вас вітає тиждень дитячої книги!

Бібліотека-філія №40 вітає всіх, хто любить читати, але не схвалює загнутих куточків. Запрошуємо читачів до участі в щорічному фестивалі книжкової закладки «Bookmark-Bum!».

В програмі фестиваля:

- hand made студія «Фетрові вичуденьки» майстер-клас закладка з фетру «Букля», а також ви дізнаєтесь факти про про сов, яких ви ще не знали! (відд. 5-9 класів)

- Книжкова закладка «Калинова пісня» (дерев’яна закладка), книжкова виставка присвячена Т.Г.Шевченко (відомий факт: в «Кобзарі» слово «калина» митець вжив 385 разів) (від.1-4 кл.)

- паперова закладка «Собака читака», книжкова виставка «хвостаті друзі», презентація книги с.лоскут «великі собаки бояться маленьких дівчат» (дошкільники,1,2 кл.)

Світ ступив в третє тисячоліття, а така проста річ, як паперова закладка існує і користується попитом і досі. Кращі зразки та колекції закладок представлені в найбільших бібліотеках та музеях світу. Достатньо назвати Британську бібліотеку в Лондоні, Швейцарський музей паперу, письма і друку в Базелі, Музей книги Королівської бібліотеки Альберта І в Брюсселі, Німецький музей книги та писемності в Лейпцигу, та ін.. В 1991 році в німецькому місті Дуйсбург відкрився перший і, напевне, поки єдиний в світі Музей книжкових закладок. В його зібранні понад 10 000 одиниць зберігання із 50 країн світу, які наочно показують еволюцію книжкових закладок із кінця ХІХ ст. до нашого часу.

Навіщо потрібні книжкові закладки? Ось на таке питання відповідали діти, учасники майстер-класів.

«Щоб швидко знайти сторінку, на якій зупинився читати»,

«Вона економить час і зберігає книгу»,

«Вона просто гарна, якщо ще і ти сам її виготовиш» – ось так відповідали діти.

Також діти дізнались про перші закладки, їх історію. Одна з найбільш ранніх згадок про використання закладок відноситься до 1584, коли Королівський Друкар, Крістофер Баркер, подарував королеві Єлизаветі I шовкову закладку.

Як кожен обирає свою улюблену книгу, так і кожен із учасників зробив свою неповторну книжкову закладку, яка відразу згодилася до книги, яку діти обрали до прочитання.

Книга, в якій є гарна закладка, виглядає значно привабливішою. Таку книгу і читати приємно!

Приходьте до бібліотеки-філії №40 – проводьте час цікаво і корисно!


Немає коментарів:

Дописати коментар