03/03/23

Олівець – малювець. До 120 - річчя від дня народження Наталі Забіли.

 В бібліотеці-філії 39 бібліотекар Лариса Даниленко ознайомила маленьких читачів з книжками і творчістю Наталі Львівни Забіли

Діти зацікавились і читали вголос вірші і оповідання.

Немає, напевно; в Україні дитини, котра б не знала віршів, оповідань та казок Наталі Забіли. Не випадково їй першій серед українських письменників у 1972 році була присуджена премія імені Лесі Українки, якою нагороджують за видатні досягнення в літературі для дітей.

Твори Наталі Львівни захоплюють читачів цікавими пригодами, зачаровують фантазією, та найголовніше вони випромінюють материнську любов. Письменниця розмовляє з маленькими читачами мовою матері, а коли діти запитують у матері про щось дуже складне, вона завжди відшукує такі слова, які б зрозуміло розповіли їм, пояснили найскладніші, найважливіші речі: чому треба любити Батьківщину, свою родину, допомагати слабшим, шанувати старших, берегти рідну природу, бути чесним, справедливим, працьовитим.

"Від малої дитячої книжки інколи в свідомості дитини залягає слід на все життя..." - з таким переконанням творила Наталя Забіла.

Не забуваймо про це і ми!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар