16/03/23

Тренінг з надання Першої допомоги

У 2022 році КУ «ЦБС для дітей» підписала Меморандум про співпрацю з Суворовською районною організацією Червоного хреста м. Одеса, який визначив напрями співпраці між установами, що надало можливість впровадити на платформі бібліотечної системи низки заходів та майстер-класів для різних вікових та соціальних категорій читачів. Зокрема, об’єднання зусиль сприяє задоволення потреб у психосоціальній підтримці ВПО та громаді.

На початку березня у рамках цього співробітництва стала участь представників КУ «ЦБС для дітей» у тренінгу, де волонтери Червоного хреста вчили надавати першу до медичну допомогу потерпілим та хворим. Навички надання долікарської допомоги можуть стати в нагоді кожному з нас у багатьох ситуаціях, починаючи від допомоги вдома своїм близьким і закінчуючи випадковими перехожими, яким стало зле, допомогою при травмах під час активного відпочинку або в ситуації стихійного лиха. Особлива увага під час тренінгу приділялась відпрацюванню навичок на спеціальних манекенах-тренажерах, що дозволило оволодіти не просто теоретичними знаннями, а й практичними вміннями.

Червоний Хрест – громадська організація, що проводить потужну благодійну роботу. ЇЇ шанують і підтримують у всьому світі, бо без Червоного Хреста не можна собі уявити ліквідацію наслідків катастроф, стихійних лих, а нині його активісти постійно допомагають бійцям на передовій та вимушеним переселенцям, тощо.

Працівники бібліотечної системи, в свою чергу, підтримують цю благодійну громадську організацію і висловлюють подяку за ці необхідні знання в умовах війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар