08/03/23

Голосні читання: "Маленьким про Великого Тараса "(60 років від дня виходу в світ книги Оксани Іваненко)

Довгий час Оксану Іваненко не полишала мрія створити твір про Тараса Шевченка. В 1939 році вона почала роботу над важливішим своїм твором- епопеєю життя Кобзаря... В 50-х роках минулого століття письменниця продовжила роботу над книгою. Вона багато мандрувала по місцях, де перебував поет, вивчала документи, спілкувалася з шевченкознавцями. Результататом напруженої багаторічної праці став роман "Тарасові шляхи", який був завершений у 1961 році. А для дітей на цих матеріалах вона створила книгу "Маленьким про Великого Тараса "(1963р.), в якій доступно розповідає про Кобзаря, а також популяризує його поезію.

У бібліотеці-філії №10 відбулося засідання факультативу "Пролісок", присвячене вшануванню творчості Великого Кобзаря. Завідувач відділу Ірина Юзік представила дітям книгу-ювіляра "Маленьким про Великого Тараса ", яку написала відома українська письменниця, автор багатьох літературних казок, реалістичних оповідань і повістей творець великих романів, педагог - Оксана Дмитрівна Іваненко.

Учасники факультативу читали вголос вірші Тараса Шевченка, завдяки книжці-розмальовці "Мій перший Кобзарик" робили перші кроки до пізнання безцінної спадщини поета і вчилися розуміти красу природи України, любити рідну землю. А потім на пам'ять отримали книжечку легкого читання "Кобзарик".

Сподіваємось, що завдяки цій книжці, яку написала славетна майстриня художнього слова, наші юні читачі ще більше зацікавляться біографією та творчістю Тараса Григоровича Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар