09/03/23

День генія «Шевченкові твори, сяють, як зорі»: до дня народження Т.Шевченка

Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине…

От де, люде, наша слава,

Слава України!

Т.Г.Шевченко

До дня народження Т.Г.Шевченка в бібліотеці-філії №40 відбувся захід «Шевченкові твори, сяють, як зорі».

У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу - Тараса Шевченка. З нагоди 209-річниці від дня народження великого Кобзаря бібліотечними працівниками бібліотеки-філії №40 проведено літературну годину, та оформлено книжкову виставку «Дорогами великого Кобзаря», метою якої є привернути увагу дітей до поетичного слова генія, виховувати справжнiй патріотизм, який включає i любов до рiдноï мови. Рiдне слово його було ознакою нацiонального вiдродження, утвердження украïнськоï нацiï, ïï надiєю на кращi часи, служiнню рiднiй Украïнi. Гортаючи сторінки творчості генія, діти усвідомлюють, що Тарас Шевченко це більше, ніж митець. Ця людина давно стала символом, знаком, легендою. Його творчість - не просто поетичні рядки, а філософія, і мудрість.

Про нелегке дитинство Тараса Григоровича Шевченка, його любов до рідного краю, до місця де він народився та виріс розповіла бібліотекар Клименко Ліна Сергіївна молодшим користувачам бібліотеки. Діти ознайомилися з книжковою виставкою, читали вірші, уривки із поеми, де поет висловлює своє ставлення до дітей покріпаченої України.

Сьогодні, 9 березня, виповнюється 209 років із дня народження українського поета, художника, мислителя Тараса Шевченка. Попри час, Шевченко не віддаляється, не бронзовіє. Він – апостол правди – живий! У чому криється цей феномен, ця дивна незбагненність? У живому щирому слові Тараса, що іноді бринить як струна, а іноді подібне до гострого важкого меча.

Пропонуємо добірку книг генія української поезії Тараса Шевченка, які не втрачають своєї актуальності й донині.

Завітайте до бібліотеки!

Захід підготувала і провела Клименко Л.С.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар