27/03/23

Відкриття тижня дитячої книги

В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Славні традиції проведення Тижня дитячого читання було започатковано 79 років тому назад. І з того часу велика увага приділяється дитячій книзі, яка несе святе слово дітям - майбутнім творцям, винахідникам, вченим. Дуже символічно, що тиждень дитячої книги відмічається напередодні дня народження Х.-К. Андерсена. В цей день вручається міжнародна премія Андерсена найкращим письменникам і художникам-ілюстраторам дитячої книги. Часто її називають « Нобелівською премією для дитячої літератури.

В бібліотеці-філії №21 пройшов святковий концерт з нагоди відкриття тижня дитячої книги. З привітальним словом до читачів та батьків звернулася дитяча письменниця Інна Іщук. Також у святі взяли участь читачі бібліотеки, які відвідують театральний колектив «Оріджинал». Художній керівник Щудлак Н.В.

Наші друзі з мистецької школи №8 – театральний клас «Скерцино», з керівником Тананайко О.А. пропонували інсценізацію віршів «Дім, який збудував Джек», «Пані здавала багаж» С.Я. Маршака. «З точки зору кошки» К. Чапека, та «Урок танцю от РазДвасТриса» Юрія Олеші.

Сюїту К. Сен-Санса «Акваріум» та «Щедрик « Леонтовича на флейті виконала І. Павлова.

А на останок старший співробітник Одеського історичного музею і дуже талановита людина Віолета Лакшул разом Сергієм Нікітченко заспівали авторські пісні.

Захід дуже сподобався маленьким читачам та пройшов в дружній, теплій обстановці.

Немає коментарів:

Дописати коментар