09/03/23

Тарас Шевченко - майстер слова та пензля

 Традиційно на початку березня по всій Україні проводять низку заходів до дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Це такі традиційні і звичні форми, як конкурс малюнків до творів кобзаря, конкурс читців-декламаторів віршів Шевченка, «шевченкознавчі вікторини» тощо.

Філіал бібліотеки №21 теж приєднався до тижня шевченківського слова. На бібліотечний квест «Тарас Шевченко – майстер слова та пензля» було запрошено учнів восьмих класів ліцею № 81. Гравці показували свої знання в різнопланових завданнях. Так на станції «Числова», учні називали рік, в якому відбулася та чи інша подія в житті Т. Шевченка. А на станції «Мистецька» складали пазли відомих картин, написаних Тарасом Григоровичем у різні роки. А ще вони розшифровували закодовані тексти, розгадували головоломки та відгадували предмети з чорної скрині.

Захід пройшов дуже жваво. Діти творчо працювали та отримали велике задоволення від свого спілкування. І не важливо хто переміг у цій грі, адже отримані знання та добрий настрій це дуже важливо.

Немає коментарів:

Дописати коментар