28/03/23

“Імпресіонізм. Мистецтво. Живопис” - мистецький колаж (до 165 річчя від дня народження Вінсента ван Гога).

 Вінсент ван Гог - нідерландський художник - постімпресіоніст, чия творчість, практично неоцінена за життя, стала надбанням людства, феноменом, що значно випередив свій час. Творець, для якого не існувало канонів та обмежень, художник, не зрозумілий і не визнаний сучасниками, людина , чия повна безумства та самотності життя обірвалося трагічно.

Усього за десяток років ван Гог створив приблизно 860 картин олією та понад 2100 робіт у різних жанрах та техніках. Його працездатність дивувала, а вміння бачити не форму, а суть вражало.

Вінсент ван Гог пішов, коли йому було лише 37 років, але його картини- це справжній зразок позачасового мистецтва, вони надихають, зачаровують і дивують навіть зараз. Роботи великого голландського художника представлені на продукції відомої німецької компанії Goebel, яка спеціалізується на виробництві виробів з порцеляни.

Вінсент ван Гог залишився незрозумілим сучасниками, але отримав повне визнання та захоплення у майбутніх поколінь своїми геніальними картинами та дивовижними листами, зверненими до брата Тео, сповненими роздумів про творчість та життя художників 19 століття.

Бібліотекар філії №46 Єрешова Т.О. познайомила читачів із творчістю та картинами великого художника.

#Бібліотека_46

 

Немає коментарів:

Дописати коментар