11/12/22

Відкриття персональної виставки з квілінгу Любові Замятіної – «Паперова філігрань»

9 грудня 2022 року в Арт-просторі Універсального читального залу КУ «ЦМБС для дітей» відбулось відкриття персональної виставки з квілінгу Любові Замятіної – «Паперова філігрань».

Під час відкриття експозиції Любов Замятіну тепло привітав в.о. директора КУ «ЦМБС для дітей» Юрій Горбатенко, а також співробітники бібліотеки і шанувальники її творчості.

На виставці представлені 13 авторських робіт різних періодів творчості мисткині, виконаних у техніці квілінг. Її філігранні панно наповнені легкістю повітря, багатошарові ажурні композиції створюють відчуття 3D-ефекту, а вдало підібрані відтінки кольорів заворожують своєю красою й візерунками та вражають своєю надзвичайною витонченістю. Такі колоритні картини — окраса будь-якої виставкової експозиції.

Представлені роботи дають можливість прослідкувати і напрямок розвитку мисткині. Так, у нових, роботах спостерігається більша увага до кольору, пошуку контрастів, з’являються такі доречні акценти, що вигідно відрізняє їх від більш ранніх робіт.

Виготовленню картин у техніці «квілінг» нескладно навчитися, тому що всі етапи створення елементів досить прості. Майстриня з задоволенням ділиться свої майстерністю та проводить майстер-класи з маленькими читачами КУ «ЦМБС для дітей».

Суть у тому, що майстер вибирає смужку паперу відповідного кольору, закручує її на якому-небудь предметі (наприклад неведимці). Так утворюється «рол». Його знімають з вістря і підклеюють зовнішню сторону, потім виготовляють інші частини майбутньої картини, і збирають готове зображення в єдине ціле. Але ця робота потребує дуже великого терпіння, адже на створення однієї картині йде від 1 до 5 місяця. Майже всі свої роботи майстриня створює вночі, та під час творіння переглянула понад 1700 фільмів.


Немає коментарів:

Дописати коментар