02/12/22

Пересувна книжково-ілюстративна виставка «Завжди сучасний Григорій Сковорода» (виставка мандрує бібліотеками-філіями ЦМБС)

 2022 рік офіційно проголошений роком Григорія Сковороди та на державному рівні відзначається 300-річний ювілей видатного українського мислителя, просвітителя-гуманіста, педагога, філософа, поета, композитора, музиканта, подвижника – Григорія Савича Сковороди.

З нагоди святкування ювілею цієї значної для України постаті протягом грудня в бібліотеках-філіях КУ «ЦМБС для дітей» експонуватиметься пересувна книжково-ілюстративна виставка «Завжди сучасний Григорій Сковорода». У рамках експозиції, також відбуватиметься бібліографічний огляд творчої спадщини та видань присвячених Сковороді.

Григорій Сковорода був всебічно обдарованою людиною – знавцем античності й середньовіччя, володів багатьма мовами (латинською, старогрецькою, староєврейською, російською, польською, німецькою). В його творах знайшли своє осмислення як фундаментальні основи і цінності буття, так і світогляд, жива душа українського народу. Великий філософ, просвітитель, педагог, письменник, музикант, він на багато років випередив свій час і його прониклива мудрість не втрачає свого значення і в сьогоднішні часи. Він залишив нащадкам феноменальну духовно-педагогічну спадщину, яка не втрачає свого унікального пізнавального, етико-виховного, естетичного значення і тепер, у період творення нової української держави, нової освіти. І через три сотні літ від дня народження – Сковорода, залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати нашому народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар