19/12/22

До Дня Святого Миколая

 Напередодні Різдвяних та новорічних свят в багатьох країнах світу діти чекають ще одного – Дня Святого Миколая, яке відзначають 19 грудня.

В Україні в цей день дітей пригощають миколайчиками – особливим печивом, що має вигляд чоловічка з великою білою бородою.

Малеча чекає на подарунки від Святого Миколая, адже весь рік вони старанно вчилися і добре себе поводили. Подарунки знаходять під подушкою або в чобітку чи шкарпетці, а неслухняних дітей чекають не гарні подарунки, а різочки. Приносить різочки чортеня Антипко, який випадково завітав сьогодні до бібліотеки №37, вважаючи що саме тут дітки, які заслуговують на цей невтішний приз. Та читачі школи № 48 3-А та 1-А класів зуміли переконати Антипка що це не так, відповівши на всі запитання вікторини, розповіли йому про свої хороші справи, і він вимушений був покинути нашу бібліотеку. Діти дочекались Святого Миколая читали йому вірші та брали участь у веселих конкурсах, а Миколай зачитав листа, якого він отримав від бібліотекарів з проханням пригостити дітей бо вони чемні, слухняні, люблять читати та відвідувати бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар