12/12/22

Урочисте нагородження переможців загальносистемного творчого конкурсу присвяченого творам одеських дитячих письменників «Світ одеської казки»

9 грудня у бібліотеці-філії № 21 ЦБС для дітей м. Одеси відбулося відкриття виставки персонажів з творів одеських письменників та нагородження переможців конкурсу «Світ одеської казки».

Одеса – літературне місто ЮНЕСКО славиться своєю багатою літературною школою. Понад 300 письменників жили і творили у Південній Пальмірі, залишивши свої твори у світовій літературі.

Секція дитячої літератури одеської обласної організації НСПУ разом із Централізованою бібліотечною системою для дітей м. Одеси організували конкурс зі створення персонажів одеських письменників, щоб познайомити читачів із літературною спадщиною Одеси та письменниками-сучасниками.

У конкурсі взяли участь діти та дорослі. Найменшій учасниці 4 роки, найдорослішому – 78 років. На конкурс було надіслано 57 робіт із різних матеріалів: паперу, тканини, пластиліну, глини, бісеру. Авторами були ілюстровані твори одеських письменників Юрія Олеші, Світлани Зубко, Володимира Рутковського, Інни Іщук, Олексія Надемлинського, Олександра Макарова, Наталії Кавун, Олени Карачевської, Надії Хохлової, В'ячеслава Слісарчука та інших. Найкращі роботи здобули визнання журі та представлені на виставці.

Переможці конкурсу «У світі одеської казки»

Номінація «Ілюстрація, живопис»

Діти:

1 місце

Анна Вишинська-Єгорова, вік 10 р., м. Одеса, школа 78, 5-В клас.

Ілюстрація до казки «Чарівний обоз», автор Інна Іщук).

2 місце

Кіра Українець 9 років, «Дельфіни», бібліотека-філія №16.

3 місце

Маша Ємельянова 8 років, «Як бичок знайшов друзів», бібліотека-філія №16.

Дорослі:

1 місце

Межевчук Володимир Омелянович, Заслужений художник України: ілюстровані дитячі книги О.Кізима "Краб-мандрівник" та В. Домріна "Хто з річки воду п'є".

2 місце

Олександра Лейфер, Ілюстрації до творів одеських письменників.

Номінація «Графіка»

1 місце

Марго Шостак, 12 років. Ілюстрація до повісті В. Рутковського "Бухтик із тихої заводи". Персонаж Лісовик Даваня в образі пугача.

1 місце

Лукас Брегвадзе 11 років, «Папуга Соломон» до повісті О.Надэмлинского, бібліотека-філія №16.

2 місце

Даша Мацутенко, 9 років, "Спрут", бібліотека-філія №16.

Марго Мацутенко 11 років, "Дельфін", бібліотека-філія №16.

3 місце

Ірина Бондаренко, 10 років, пудель, бібліотека-філія №16.

Ася Мельникова 4 роки, "Риба", бібліотека-філія №16.

Декоративно-ужиткова творчість

1 місце

Аріна Танасова, 8 років, «Папуга Соломон» до повісті О.Надэмлинского, бібліотека-філія №4.

1 місце

Лук'янова Олександра Сергіївна, Лук'янова Надія, Лук'янова Олеся. Робота сім'ї читачів філіалу бібліотеки № 11 за твором Світлани Зубко «Диво- птиці», «Їжачок – мандрівничок».

Персонаж - Іграшка

1 місце

Базарова Анна, 16 років, бібліотека-філія № 36 персонажі-ляльки з творів Володимира Рутківського та Олексія Надемлинського.

Базарова Лада, персонажі-ляльки з творів Інни Іщук «Якого кольору щастя?».

Скульптура

1 місце

Трач Анатолій Васильович, інженер-технолог, робота з пластиліну, герої повісті «Місячний хлопчик», Інни Іщук, які шукають зелену квітку, здатну зцілити місячних мешканців від небезпечного вірусу чаклуна Дун-Дуна, бібліотека-філія № 37.

Гран Прі

Єлизавета Лісютіна, Ілюстрації та ляльки-гармошки.

На відкритті було проведено екскурсію по виставці персонажів з поданням авторів робіт і письменників, за чиїми творами вони зроблені. А також відбулися виступи театру «Балаганчик» мистецької школи №13, театральної студії «Скерцино» мистецкої школи №8, театральної студії «Від серця до серця» бібліотеки-філії №23 та веселі історії від одеських письменників.

Виставка надалі буде показана у бібліотеках Одеси, Чорноморська, Києві та інших містах. А в березні 2023 року експозиція вирушить представити літературну Одесу до Естонії.

Немає коментарів:

Дописати коментар