08/11/21

Він знак безсмертя спорудив собі

 Як багато ви знаєте людей, які досягли великих успіхів і зробили багато досягнень? Якщо мало, саме час почати розвивати свій кругозір. Брати приклад із великих людей.

Сьогодні нам би хотілось розповісти вам про вченого, гордість науки та літератури — Михайла Ломоносова, який народився у листопаді 1711 року, 310 років тому.

Бібліотекар Тетяна Філенко та наші читачі Настя, Каріна та Оленка підготували для вас подорож в історію науки, а читач Саша представляє вірш М.Ломоносова "Вірші,написані дорогою у Петергоф".

Улюбленими захопленнями Ломоносова були фізика та хімія, проте його талант і блискучий розум збагатив найважливішими відкриттями багато галузей знань, які набагато випереджали свій час. Ломоносовим було відкрито наявність атмосфери на Венері, описано будову Землі, винайдено деякі оптичні прилади, роз'яснено походження багатьох мінералів та корисних копалин, винайдено фарфорову масу та розроблено рецептуру виготовлення кольорового скла, сформульовано принцип збереження руху та матерії, розвинуто уявлення про атомно-молекулярну будову речовин, вчення про світло, приладобудування, створено прототип вертольота, закладено основи нової літературної мови та віршування. Михайло Васильович написав низку праць з історії, економіки, філології, опублікував кілька віршованих творів та поетичних перекладів.


Немає коментарів:

Дописати коментар