30/11/21

Надзвичайні пригоди дерев'яного хлопчика (195 р. від дня народження Карло Коллоді)

Одна з найдобріших і повчальних казок "Піноккіо", яка була написана відомим італійським письменником Карло Коллоді, завоювала любов дітей і дорослих своєю щирістю, навчила добру і чесності і розповіла про те, що найзаповітніші мрії збуваються.

Свою кар'єру Коллоді почав з перекладів творів Шарля Петро. Але незабаром почав писати власні оповідання та новели. "Піноккіо" - в перекладі з тосканського діалекту "кедровий горішок" - прославив не тільки письменника, а й містечко Коллоді, де дерев'яному человечкові навіть встановлено пам'ятник.

Пригоди "Піноккіо" складаються з 36 глав, назви яких описують події, які відбуваються в подальшому уривку.

Спочатку казка була коротшою і закінчувалася на 15 чолі, в кінці якої Піноккіо був повішений грабіжниками на дубі. Але читачі були незадоволені подібної кінцівкою, тому Коллоді довелося взятися за продовження.

Окремі глави він публікував в "Дитячій газеті" протягом ще декілька років, починаючи з 1880 року. А підсумковий варіант був закінчений в 1883 році - тоді вийшло перше видання "Піноккіо".

Книга "Пригоди Піноккіо: історія дерев'яної ляльки" переведена приблизно на 87 мов. Цю казку безліч разів екранізували і створювали ілюстрації до нових книг. А її крилаті фрази вражають.

Можуть статися найчарівніші фантастичні речі, і всі вони починаються з бажання.

Брехня буває двох видів: у одній брехні короткі ноги, в іншої довгий ніс.

Ми, діти, всі такі! Ми більше боїмося ликів, ніж хвороби.

Послухай Совість - це внутрішній голос, який люди не слухають. Ось звідси у людей всі проблеми.

Шановні читачі, завітайте до дитячої бібліотеки 22, після закінчення карантину, та познайомтеся з яскравою викладкою видань цього твору різних видавництв та різних років видань.



Немає коментарів:

Дописати коментар