09/11/21

День української писемності та мови

 Державне свято - День української писемності та мови – ми відзначаємо щорічно вже 24 рік поспіль. І засновано воно на честь преподобного Нестора Літописця - письменника, історика, літописця Київської Русі. Він був продовжувачем творців слав»янської писемності Кирила та Мефодія. Саме з його праці «Повість врем»яних літ» починається писемна українська мова. Преподобний здобув всесвітню славу, взявши участь в літописанні, залишивши світу неоціненний скарб.

Цікаві моменти історії писемності до наших часів ви, юні читачі, можете знайти в виданнях, що викладені в святковій тематичній виставці нашої бібліотеки. Серед них чудово ілюстрована енциклопедія «Українська народна мудрість для дітей». Вам випадає щаслива нагода увійти до світу народної мудрості! Ця книга виховує повагу до народа-творця, а використовуючи ці перлини, наша мова стає яскравішою, більш образною і виразнішою.

Отож, запрошуємо вас, юні читачі, на літературні дороги й стежки найкращих українських видань після карантину. Насолоджуйтесь лагідною і щирою нашою українською мовою, пізнавайте та радійте творам безсмертних авторів вітчизняної літератури.



Немає коментарів:

Дописати коментар