18/11/21

Сьогодні 18 листопада – Міжнародний день філософії

 Свято запровадили у 2005 році й з того часу відзначають щорічно, у третій четвер листопада. Метою цього свята є об’єднання людей довкола проблеми глобальних соціально-культурних перетворень, залучення до філософської спадщини та пошук нових підходів до викликів сьогодення. Ось кілька цікавих фактів, які віднайшли бібліотекарі філіалу №4, про найвідоміших філософів світу:

Дені Дідро страждав забудькуватістю – він постійно забував дні, місяці, роки й імена близьких людей.

Артур Шопенгауер просто шаленів і категорично відмовлявся сплачувати рахунки у готелях, якщо його прізвище було написане через дві «п».

Жан-Жак Руссо вважав, що мозок працюватиме інтенсивніше, якщо стояти з непокритою головою під палючим сонцем. А от Фрідріх Шиллер під час роботи над своїми творами завжди тримав ноги у холодній воді.

Платон був не лише філософом, але й олімпійським чемпіоном. Двічі він вигравав змагання з панкратіону – суміші боксу і боротьби без правил.

А щоб ще більше дізнатись про філософію як науку, про філософів, їх життя і творчість та про те, як розвивати мислення, пам'ять, інтелект тощо дітям і дорослим, можна буде після карантинних обмежень, взявши книги в бібліотеці: "Великі філософи", "100 великих генієв", "Сто відомих мудреців", "Відкрий в собі генія" та інші. До зустрічі!


 
 





Немає коментарів:

Дописати коментар