16/11/21

Погляд на Всесвіт

 Астрономія – одна з найважливіших наук про навколишній світ, що вивчає процеси гігантських космічних масштабів. Вже в давнину астрономічні спостереження відігравали істотну роль у житті людства. За допомогою небесних світил наші предки знаходили шлях в океані, вимірювали час, складали календарі. Астрономічні спостереження допомогли людям виміряти Землю, скласти географічні карти.

Але особливо велике значення астрономія набула в наш час. Без неї виявилося б неможливими багато здобутків науки і техніки, у тому числі успіхи сучасного людства в освоєнні космосу.

К. Ціолковський писав: «Людство не залишиться вічно на Землі, але в гонитві за світлом і простором спочатку несміливо проникне за межі атмосфери, а потім завоює собі весь навколосонячний простір».

Дорогі наші читачі філіалу бібліотеки № 21, якщо ви хочете дізнатися відповіді на запитання: Що таке Всесвіт? Скільки зірок у Всесвіті? З чого зроблені зірки? Що таке Чумацький шлях? Скільки планет у нашій Сонячній системі? Приходьте до нас після карантину.

Астрономія – захоплення молодих. І на вас, наші читачі, чекають дивовижні відкриття. З кожним роком вчені все ближче до таємниць Всесвіту – і кожен, хто любить дивитися на зоряне небо, може тепер піти за ними у незвідані далі космосу.



Немає коментарів:

Дописати коментар