09/11/21

Наука – бездонна криниця знань

 Ось уже багато століть людину дивує світ науки. Наше життя з самого початку складалося так, що все, хоч би як людина займалася, змушувало його спостерігати за навколишнім світом і робити з цього висновки. Поступово накопичувалися наукові знання.

У найпримітивніших формах вже первісний мисливець орієнтувався по світилам. Невипадково, тому, астрономія стала однією з найдавніших наук.

У період світанку перших цивілізацій значний розвиток набули початок різні науки. Було закладено основи арифметики, системи рахунку, одиниці виміру. У пору становлення науки нею займалися лише віддані одинаки. Отримані ними результати тривалий час не вважалися обов'язковими для всіх. Потрібен був новий крок уперед.

Виникнення науки у сучасному вигляді було б неможливим без появу наукового методу. На основі успіхів науковців наука дала людині владу над природою. Найбільша увага була приділена фізиці. Це тому, що відкриття фізиків часто мають визначальне значення для інших наук. Наприклад, хімії, біології, геологиї.

10 листопада – Всесвітній день науки. Якщо ви, наші читачі філії бібліотеки №21, хочете більше дізнатися найцікавіше про науку, дізнатися, скільки було зроблено відкриттів приходьте до нас після карантину.

Бажаємо вам бути активними учасниками великих та незвичайних відкриттів у науці.

Чекаємо на Вас!



Немає коментарів:

Дописати коментар