22/11/21

У Всесвітній день вітань – всіх сусідів привітай

 21 листопада – Всесвітній день вітання.

Зустрічаючись, ми вітаємо один одного, мало думаючи про якісь правила етикету, часто робимо це не правильно. А, виявляється, існують і правила, що стосуються цієї простої дії, яку ми робимо щодня.

Дотримання правил привітання допоможе уникнути непорозумінь. Справа тут не у формальностях, а у дійсній повазі до людей. У світі є багато форм різних привітань. І якщо ви опинилися в чужій країні, мешканцям буде дуже приємно, якщо ви їх привітаєте на їхню манеру.

Тибетці, наприклад, вітаючись, знімають головний убір правою рукою. Ліву руку закладають за вухо і при цьому обов'язково висовують язик. Погодьтеся, що для нас це прикольно, а в них норма. У Японців для вітання застосовується три види поклонів: найнижчий, середній та легкий. Бачачи одну й ту саму людину протягом дня японці щоразу віддають їй легкий уклін. Кланяються обоє.

Як бачимо, національні звичаї відрізняються у різних країнах. Цікаво? Бажаєте більше дізнатися про привітання? Наприклад, хто має вітатись першим? Як можна вітати жестом, поцілунком, словами, рукостисканням? І головне: треба, щоби вітання були сердечними, дружніми, природними.

Дорогі наші читачі, якщо ви хочете поповнити свої знання з етикету, чекаємо на вас у філії бібліотеки №21.



Немає коментарів:

Дописати коментар