08/11/21

Славетний новеліст Франції

 Хто з сучасних учнів не читав славетної новели Гі де Мопассана «Пампушка»? Адже ця новела зумовлена шкільною програмою з зарубіжної літератури. Автор цієї новели, яких, до речі, налічується понад триста, Гі де Мопассан. Гуманістичні своїм пафосом новели присвячені життю трудящих, селян, декласованих елементів суспільства. Новели відзначаються драматичною насиченістю сюжету, психологічною виразністю, іронічним або сатиричним забарвленням в зображенні життя вищого світу. Про його творчість А.П. Чехов казав: «Він, як митець, висунув такі високі вимоги, що писати як раніше стало вже не можливо.».

Палким прихильником Мопассана був і І. Франко, який підготував збірку його новел «Дика пані». Української мовою його перекладали Марко Вовчок, Йосип Маковій, Максим Рильський.

Бібліотека №21 пропанує нашим відвідувачам взяти в руки книжку новел Мопассана та прочитати його маленькі шедеври: «Симонів татко», «Панна Кокотка», «Мій дядько Жуль», «Намисто», «Туан», і ми впевнені, що наші читачі прийдуть до бібліотеки і побажають прочитати і романи, і вірші, і драматургію класика французької і світової літератури.



Немає коментарів:

Дописати коментар