11/04/17

«Подвиг. Перемога. Пам’ять.»

У бібліотеці-філії №8 10 квітня бібліотекар ТетянаЗуєва провела літературно-історичну панораму «Подвиг. Перемога. Пам’ять.» разом із учнями 5-А класу школи №60.
Якою б дорогою не їхав подорожуючий до Одеси, він обов'язково побачить виразні та суворі монументи - «Пояс Слави».
Що це за «Пояс Слави»?
Пояс включає в себе 12 монументів, які 60 км кільцем охоплюють місто. Всі вони нагадують мешканцям та гостям міста про те, що на цих рубежах літом і на початку осені 1941 р. героїчно боролись з окупантами воїни армії, флоту, народного ополчення, партизани.
Ми повинні зберегти пам'ять про тих хто відстояв свободу і незалежність Батьківщини. І низько вклонитися всім ветеранам війни.
Після того як діти дізналися про всі пам’ятники, які входять до «Поясу Слави», вони поїхали до меморіального комплексу «411 батарея», для того щоб вшанувати пам'ять загиблих. Пам'ять про людей з морською душею, які довели: Одеса - місто, яке не можливо зламати та підкорити!
А бібліотекарі філії №40 відвідали дитячий садок №2. Була представлена книжкова виставка, присвячена Дню визволення Одеси, лунали уривки з творів про війну. Діти мандрували по знаменним та героїчним місцям нашого міста. Маленьки читачі зробили чудову концертну програму.
Вже традиційними стали урочистості, що проходять цього дня у філії №4, адже вона знаходиться на розі вулиць Градоначальницької та 10 квітня. Після урочистого заходу діти разом з бібліотекарями поклали квіти до меморіальної дошки.
 

 





Немає коментарів:

Дописати коментар