28/04/17

Театралізований конкурс районних читацьких команд

25 квітня у центрі дитячої творчості "Моряна" відбувся традиційний бібліотечний театралізований конкурс районних читацьких команд. Теми конкурсу, який проходить вже одинадцятий раз, були різноманітні: “Україна: минуле, сьогодення, майбутнє”, “У країні сонячних зайчиків”, “Сузір'я Європи”, “Принци та принцеси”, “Книжкова крамниця” та інші.
Тема цього року - "Мистецтво та мода".
Учасники мали ознайомитися з літературою з історії моди, з її основними особливостями у певному середовищі і у певний час. Наприклад, який ідеал жіночої краси існував у Давньому світі, хто така Нєфертіті, якою косметикою користувалася... Хто був першим кутюр'є, хто слугував моделлю для "Сикстинської мадонни" Рафаелю, які тенденції моди часів Директорії впливали на здоров'я молодих дівчат та жінок, що означають слова «піжон»  та «денді».
Під час виступу команд з домашнім завданням на сцені з'являлись неповторна Елочка Людожерка, “Ікона стилю”, “Англійський денді”, світські дами минулого сторіччя у сукнях з целофанових пакетів, прихильники етнографічного стилю. Незвичайні капелюшки продемонструвала команда Київського району разом з "Катєю Осадчою". Вони були виготовлені своїми руками з найдоступніших матеріалів нашого часу, таких як: нитки, картон, пластикові пляшки, папір, ялинкові прикраси. За це команда отримала звання “найкреативнішої”. “Найартистичнішою” виявилась команда Малиновського району, а “найерудованішою” - Суворовського.

Немає коментарів:

Дописати коментар