12/04/17

«Твоя безпека»

Азбуку вулиць, розкривши для нас,
Місто уроки дає повсякчас.
Азбуку міста завчи до ладу,
Щоб не потрапити раптом в біду.
Близько 130 років тому німецькими механіками були змайстровані майже одночасно два візки з бензиновим мотором. Відтоді з'явилися автомобілі. Людей захоплювало це незвичайне видовище, але ... Це трапилося в старій Англії. Був звичайний серпневий день року. Міс Доріс Дретсон проходила тихою лондонською вулицею. Раптом попереду з'явився автомобіль. Не зважаючи на те, що жінка в розпачі махала парасолькою і щось показувала, трапилося нещастя: міс Доріс потрапила під колеса. Вона стала першою жертвою автомобільної катастрофи.
У наш час на дорогах світу щороку гине більше мільйона людей. Тому під час бесіди, яка відбулася у дитячий бібліотеці-філії №10, бібліотекарі та старший інспектор патрульної служби Суворовського району м. Одеси-лейтенант поліції Денис Вікторович Байдан розповіли учням НВК №187, що треба знати, щоб не стати жертвою дорожньо-транспортної пригоди. Діти дізналися, як непросто бути взірцевим пішоходом і пасажиром. Спритно, активно відповідали на різноманітні запитання. А вірші, які вони заздалегідь вивчили, показали, що добрі знання правил поведінки на вулиці збережуть всіх від неприємностей.
Наприкінці заходу всі діти отримали від представника патрульної поліції маленькі книжечки-пам'ятки «Твоя безпека». До речі, такі ж подарунки отримали учні школи-інтернату №6 від старшого шкільного інспектора поліції Юлії Архіпової, зустрівшись у філії №4. Її виступ сопроводжувався демонстрацією слайдів, а бібліотекарями молодшого відділу була організована книжкова виставка “Безпечні шляхи дитинства”. А до філії №39 на зустріч з учнями 100-ї школи прийшов офіцер дорожньої поліції Вадим Григорович Захарчук, який розповів про основні правила поводження пішохода і подарував книжки під назвою “1000 и 1 поворот”, які в розважальній формі розкривають світ дорожнього руху.

Немає коментарів:

Дописати коментар