28/04/17

Зустріч з письменником

18 квітня 2017 року українському письменнику Володимирові Григоровичу Рутківському виповнилося двічі по 40. Він народився на Черкащині у сім'і вчителів Григорія Яковича та Ганни Кирилівни Рутківських. 
З малолітнім братиком Вікториком та мамою пережив лихоліття війни, перебуваючи у німецькій окупації, дочекався повернення татка-розвідника.
Двічі від неминучої смерті його врятує улюблений Песик, про його існування і смерть дитяча пам'ять не бажатиме згадувати довгі роки, ніби цього і не було. (Згадає і  присвятить йому свій твір-сповідь "Потерчата").
Разом з однолітками в школі  буде  вивчати історію рідного краю настільки серйозно, що відкриє давнє поселення  на території свого села. Інтерес до історії України супроводжуватиме все життя, саме в ній знаходитеме відповіді на питання сьогодення. 
26 квітня 2017 року під час зустрічі з читачами-четвертокласниками 55 школи на питання: "Як ви стали письменником", -  відповість, що треба дуже багато читати і працювати. А допомагають у виборі теми для написання інколи саме діти, тому він дуже цінує зустрічі з маленькими читачами. Так було, коли писав "Ганнусю", "Бухтика з далекого затону", "Канікули у Воронівці", "Гості на мітлі". 
Деякий час  твори Володимира Григоровича не виходили друком, але письменник продовжував напружено працювати і пропонувати свої рукописи видавництвам.
У сучасний літературний процес він ввійшов у 72 роки, отримавши усі можливі найвищі нагороди в галузі книги для дітей та юнацтва. Визнання в Україні йому принесли пригодницька тетралогія про "Джур  козака Швайки", історична трилогія "Сині Води". За повістю "Сторожова застава" знято кінофільм, який має вийти у жовтні цього року. 
Повісті В. Рутківського включено до вивчення у школі. Саме завтра читатимуть уривок з повісті "Ганнуся" у 4 класі, повідомила вчителька Надія Степанівна Горіла, тому сьогоднішня зустріч запам'ятається дітям надовго. Михайлик Ракитянський прочитав свій відгук на  книгу "Джури козака Швайки", пояснивши, чому він рекомендує своїм одноліткам її до прочитання. Письменник із задоволенням подарував йому свій автограф, адже Михайлик прочитав усі чотири книги і є шанувальником його творчості.
З цікавістю Володимир Григорович та його дружина Людмила Дмитрівна продовжили спілкування з вчителями, бібліотекарями, батьками читачів, дітьми у шкільній бібліотеці.

Чекаємо на нові зустрічі та книги, шановний Володимире Григоровичу!

Письменника привітали учні 4-их класів: Михайло Ракитянський, Максим Журбенкао, Валерія Орлова, Христина Олексюк. 










Немає коментарів:

Дописати коментар