21/04/17

Залишайся ввічливим завжди, і в життєвий путь щасливо йди (етичний тренінг)

Скажіть слово «Добридень!»
і вам буде приємно
Скажіть слово «Дякую!»
і всі скажуть «Взаємно!»
Вживайте  ввічливі  слова, 
не важко ж бо нікому, 
зате  у серці простота
тепло всьому людському! 

Вдячність, доброзичливість, чесність, щирість, душевність,  співпереживання - всі ці  риси дають звичайній людині можливість відчувати себе Людиною з великою літери. Тому тема морального виховання дітей - завжди актуальна і ніколи не буває зайвою. Багато дитячих письменників звертають увагу в своїх творах на морально - етичний аспект в поведінці дитини.  Цього разу на допомогу прийшли оповідання В. А. Осєєвой  (до 115 -річчя від дня народження письменниці).
14 квітня бібліотекар філії №37 В.С. Делік завітала до учнів 2-го классу 44 школи. Для обговорення було обрано оповідання «Чарівне слово». Учні порадували своєю вихованістю, знанням прислів'їв та чемних  слів, були дуже активними в обігруванні ситуацій за темою. 
А 19-го та 20 -го квітня зустріч відбулася з дошкільнятами середніх групп 112 -го дитячого садка. Діти зацікавленно  слухали «Сині листя», «Дівчина з куклою», «Добре», а потім їз  задоволенням інсценували  дії за мотивами прочитанних  творів. Вони вірно,  близько до тексту переказували оповідання. Далі показали декілька способів вітання та прощання, демонструючи свої знання, вміння та навички. Наприкінці заходів бібліотекар робив висновки: насамперед треба вирости по - справжньому гарними людьми. Головною порадою було - якомога частіше користуватися «чарівними словами», про які йшла мова і забувати про таки недоліки як лінощі, байдужість, зазнайство,  хитрість, нечестність. Розвиваючи чемність, ввічливість, порядність, уважне ставлення до оточуючих то що. И починати треба завжди кожному з себе, а не чекати від інших поваги. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар