12/03/21

Table to play «Ігробум»: настільні ігри для великих та маленьких

 У століття розвитку електронних та комп'ютерних технологій важко переоцінити користь цікавих для дітей настільних ігор. Вони можуть конкурувати з ґаджетами навіть у цифрові часи. На відміну від комп’ютерних, вони підключають до роботи не лише візуальний та слуховий канали сприйняття інформації, але й тактильний. Адже настільні ігри дуже добре допомагають налагодити відносини один з одним, розуміти один одного, знаходити шляхи взаємодії між собою. Так, саме світ гри забезпечує розвиток особистості, задовольняє потребу в спілкуванні та дозволяє пережити яскраві емоції разом з іншими гравцями.

Ігри з'явилися, напевно, з появою перших цивілізацій і часом виконували найрізноманітніші функції і ролі. Історія ігор має дуже довгий шлях. Японія, Китай, стародавні Рим та Греція мали свої розваги для розуму. Вони являли собою логічні ігри, що мали на меті допомогти навчитись логічного мислення, гнучкості розуму та грамотному аналізу подій та явищ. Вміння передбачати ходи наперед і обігравати суперника вважалось гарними навичками і свідчило про високий інтелект та надзвичайні розумові здібності. Плив час, і змінювались ігри. Деякі ускладнювались, а інші стали набувати більш розважального характеру. Такої кількості настільних ігор, як зараз, історія ще не знала. Адже сучасні настільні ігри - це не тільки «дії», а й стратегічні, економічні, детективні, логічні ігри. У світі існує вже до 10 тисяч настолок різної тематики.

У бібліотеці №40 знають як поєднати захоплення грою з культурним розвитком, відпочинком та розвагою. Для усіх бажаючих бібліотекар Парфьонова Єлєна зробила екскурс-презентацію в історію настільних ігор та ознайомила з різноманіттям сучасних. А тематична книжкова виставка гарно доповнила ланцюжок цікавих знань. Тому що всім відомо, що головоломки та логічні завдання добре тренують розум та мислення. Час минув дуже швидко. Ми ще прийдемо, казали діти, бо настільні ігри — це весело, цікаво, повчально та інтригуюче!

 
 
 
  

Немає коментарів:

Дописати коментар