18/03/21

Знайомся: професії давні і нові

Професій безліч є цікавих,

Але свою вгадати як -

Щоб добре діло й добра слава?

Світ професій - величезний. Їх налічується близько 40 тисяч, і щорічно, з'являються нові. В історії людства були професії, що користувались великим попитом в свій час завдяки тим чи іншим обставинам. Так само в будь-якій галузі були періоди занепаду певних професій, оскільки потреба суспільства в них зникала.

Стрімкий розвиток нових технологій приводить до появи безличі нових професій, часто досить екзотичних як, наприклад, молекулярний дієтолог або проектувальник "розумного будинку".

Все більшим попитом у 21 столітті почали користуватися ІТ- фахівці, фахівці з логістики, веб-дизайнери, наномедики, коучери, тренінг-менеджери, трейдери, віртуальні юристи тощо. Як складеться доля цих професій, які з них перетворяться на нові, а які зникнуть - невідомо. Можливо, майбутнє за гідами з космічного туризму і брокерами часу?

Геологом, дизайнером чи програмістом - а ким Ти мрієш стати в майбутньому?

Відповидаючи на ці та інші питання, дитяча бібліотека №22 разом з учнями 4-Д класу Одеського ліцею №82 брала участь в параді майстрів "Знайомся: професії давні і нові", подорожуючи в дивовижний світ професій.

Юні читачі дізнавалися про різноманітні професії, із задоволенням відповідали на питання вікторин, відгадували загадки, відчули себе акторами у театрі-експромті. А головне зрозуміли для себе, що яку б професію у майбутньому вони не вибрали, успіх принесе тільки кропітка праця, терпіння і постійна робота над собою. Тоді роботу мрії не доведеться довго шукати: справжні профі потрібні скрізь і завжди!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар