09/03/21

«Це зробила вона» – жіночі долі на тлі української історії»

Один рік розробки. 150 днів підготовки. 120 талановитих авторів. 50 історій успіху.

"Це зробила вона" – перша ілюстрована книга про видатних українок. Їхні історії захоплюють, їхній внесок вражає, їх приклад надихає.

Ця книга привідкриє завісу таємничості й дає побачити справжню роль українських жінок в науці, політиці, культурі України. Пліч-о-пліч з чоловіками вони творили нову Україну. Пліч-о-пліч з чоловіками вони йшли до своєї мети.

"Це зробила вона". Це зможете зробити і ви.

Дуже символічно, що свято Міжнародного жіночого дня припадає саме на весну – час, коли оживає природа, а на зміну холодам приходять теплі сонячні дні.

Жінки – берегині сімейного тепла і затишку, але життя сучасниці не обмежується лише родиною. На вашій мудрості, силі та терпінні тримається світ, а ваша ніжність і жіночність надихають на нові звершення.

Нехай весна живе у вашому серці за будь-яких обставин, а домівки будуть наповнені радістю і благополуччям. Нехай все в житті вдається, близькі та рідні завжди будуть здоровими, а робота приносить лише задоволення. Нехай кожен день радує вас увагою та турботою близьких, життя сповнюється новими враженнями та позитивними емоціями.

Щоб подарувати добрий настрій та гарні емоції до свята, ми організували захід-фест, на якому розповіли про видатних жінок у різних сферах: мистецтво, поезія, фізика, архітектура та математика…

Нажаль під час заходу ми не змогли розповісти про усіх особистостей, але книга доступна для кожного читача на абонементі.

Щоб зробити фест інтерактивним, ми доповнили кожну локацію не тільки цікавою інформацію, книжковою виставкою за темою, а також майстер-класами, опитами, завданнями та тренінгами фантазії. У книжці про кожну українку розповідав окремий автор та ілюстрації робили теж різні художники, наш захід готували вісім бібліотекарів та завідувачка дитячої бібліотеки-філії №40, щоб більш детально та яскраво розповісти про Лесю Українку, Ольгу Кобилянську, Євгенію Маринчеко, Марію Приймаченко, Антоніну Прихотько, Софію Яблонську, Анну Стен та Марію Бек.


Немає коментарів:

Дописати коментар