26/03/21

Сторітелінг: “В.Рутківський – белетрист з душею підлітка” (за книгою “Ганнуся”)

Цей твір про щирих друзів, рідний дім, чудову природу, солодкі миті дитинства, про все найкраще.

Героїня книги –дівчинка Ганнуся, на яку автор пропонує дивитися очима дорослого. Письменник сам присутній у творі в ролі письменника Кості. Мама Ганнусі їде у відрядження на Далекий Схід, робитиме репортаж про життя тамтешньої української діаспори. Костя погоджується попіклуватися про дитину і бере її з собою до своєї мами. Основне місце дії – Воронівка, улюблене селище Володимира Рутківського.
Ганнуся - балакуча, цікава, розумна, може втягнути у свої ігри будь-якого. Наприклад, дівчинка вчить дорослого складати вірші, граючись у підбір рим, або діти й дорослий ганяються за квочкою і всім гуртом полюють на колорадських жуків. Хоча не завжди між Ганнусею і Костею мир і взаєморозуміння, стаються і конфлікти, і їх теж потрібно навчитися вирішувати правильно. Наприкінці книги Ви знайдете рецепти улюбленого варення від Ганнусі, які вже кортить спробувати на практиці.
Ця весела пригодницька книга нагадує дорослим їхнє дитинство і дуже добре показує сучасним дітям, як багато цікавого можна побачити у реальному світі, де мобільні телефони не є найбільшою цінністю і бажанням.

До Вашої уваги ми пропонуємо кросворд, який Ви зможете розв’язати, прочитавши книгу В.Рутківського “Ганнуся”, яка є у фонді нашої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар