02/03/21

Жіночі голоси в літературі

 Бути письменницею - це особлива важлива праця. Дуже важливо правильно донести до читачів свої думки.

Жінки - письменниці відомі з давніх-давен. Одним із прикладів є давньогрецька поетеса Сапфо.

Наприкінці XVIII - початку XIX століття талановиті письменниці з'являються в англійській літературі - Джейн Остін, Емілі та Шарлотта Бронте, Джордж Еліот. Їх романи залишаються популярними й у наш час.

В український літературі жінки - письменниці з'являються тільки у ХІХ столітті. Це Леся Українка, Ольга Кобилянська, Марко Вовчок. Відтоді жіноча літературна творчисть стає більш звичним явищем.

Українські письменниці - це особливий колорит української літератури. Вони писали і пишуть так, як відчувають, при цьому популяризуючи українську мову, роблячи цим величезний внесок в її розвиток.

Напередодні Всесвітнього дня письменника у старшому відділі дитячої бібліотеки №22 видкрилась книжкова виставка "Жіночі голоси в літературі". Вона покликана привернути увагу читачів до творчості жінок-володарок слова, показати їх роль і місце не тільки в літературному процесі, а й загалом у культурному житті.

На виставці представлені книги (романи, детективи, поетичні твори і сучасна проза), автори яких звичайні жінки.

Усіх, хто перегляне виставку, зможуть не тільки відкрити для себе нові імена письменниць, а й відновити позабуті та ознайомитися з новими творами.



Немає коментарів:

Дописати коментар