01/03/21

До Міжнародного дня птахів

 «Якщо в твоїй душі залишилася хоч одна квітуча гілка,

На неї завжди сяде співати птах»

В. Губарев

Щоб уберегти птахів від загрози знищення людиною, 115 років тому було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів. День був обраний не випадково, адже кінець березня – початок травня – час прильоту птахів із теплих країв. За традицією люди, очікуючи птахів, розвішують шпаківні, дуплянки та інші «будиночки» на пришкільних ділянках, парках і садах, у приміських лісах, печуть «жайворонків» із тіста. Вважається, що весна приходить лише тоді, коли птахи повертаються до рідних країв. Вперше цей день як масове дитяче свято з віршами, піснями про птахів, іграми стали проводити в США. Організатором був вчитель з містечка в штаті Пенсільванія. Його ідею підтримала місцева газета «Пітсьбурзька телеграфна хроніка», яка почала популяризацію Дня птахів.

Велику увагу під час проведення свята приділяють правилам поведінки в довкіллі. Адже від людей часто залежить доля пернатих друзів. Голосна розмова, навіть присутність можуть примусити птахів покинути місця, де вони не один рік жили. Тож завдання всіх людей на землі – берегти та охороняти природу!

Чекаємо на Вас у дитячій бібліотеці-філії №10 за адресою вулиця Чорноморського козацтва, 169-а, де ви знайдете багато книжик з цієї теми.

 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар