02/06/17

«Неймовірне у світі дітей»

Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке якраз припало на 1 червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. 
ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.
У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки ‒ червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, ‒ це символ нашого загального дому.
У бібліотеці-філії №8 Мошул Ірина Олегівна розповіла дітям про свято. Учні 2 класу 103 школи дізнались «неймовірне» про дітей: історію найвідоміших та найдавніших іграшок в світі, побачили сучасні та надзвичайні школи світу, які створили для них дорослі. А також разом створили прапор, схожий на прапор свята, для свого класу. На заході були присутні представники Одеської обласної державної телерадіокомпанії, які відзняли репортаж про свято та бібліотеку.
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар