19/06/17

"Україна - загадкова моя країна"

Ми живемо на чудовій мальовничій землі, на Україні. Тут народилися і жили наші прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь українського народу, що сягає сивої давнини.
Нема життя без України, бо вона - мати, яку не вибирають, бо Україна - це пісня, яка вічна на цій землі.
Кожна країна, держава живе за певними законами. Отже у нашій теж є основний закон для всіх - це Конституція.
Для того, щоб збагнути важливість Дня прийняття Конституції, бібліотекарі філії №10 провели дітей стежками історичного минулого нашого народу.
Після смерті Івана Мазепи на козацькій раді поблизу турецької фортеці Бендери у Молдавії 5 квітня 1710 року генерального писаря Пилипа Орлика обрали гетьманом Війська Запорозького "обох боків" Дніпра. Тоді ж було укладено документ, який увійшов до скарбниці вітчизняної та світової політико - правової думки під назвою перша Конституція України.
Даним актом законодавчо закріплювалася незалежність козацької України, непорушність її кордонів.
Цього року ми відзначаємо 22-річницю Конституції незалежної України, яка утвердила реальність української національної державності, визнала людину найвищою соціальною цінністю. В ній визначено права та обов'язки громадян.
Користуючись Конституційним правом на відпочинок, бібліотекарі філії №10 запросили т\в "Морський", "Веселка" представників територіального центру соціального обслуговування, Ради ветеранів війни і праці взяти участь у заході, присвяченому Дню Конституції.
Учасники декламували вірші про Україну, змагалися у читанні скоромовок. Відбулися конкурси: найкращий знавець історії України, "Український гопак", "Українська пісня". Завдяки квесту "Українська символіка" діти дізналися багато цікавого про українські символи та традиції.


Немає коментарів:

Дописати коментар