16/06/17

Тривожний світанок 41-го року

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.
Друга світова війна стала найбільш масштабним і кривавим конфліктом з усіх, які будь-коли гриміли на нашій планеті протягом всієї історії людства. Всього у війні взяла участь 61 країна на всіх континентах, що і дало підстави назвати цю війну Світовою, а дати ії початку і закінчення вважаються найбільш знаковими.
22 червня 1941 року вважається початком Великої Вітчизняної війни. Тоді фашистські війська раптово перейшли західний кордон Радянського Союзу по всій його довжині, а авіація завдала нищівних ударів по багатьох містах сучасних Україні та Білорусі. Найбільшу роль у ході Великої Вітчизняної війни зіграло кілька великих битв, одна з яких – битва за Одесу.
Тільки підрахунок загиблих в ході війни жителів і військовослужбовців жахав – було нараховано, що найменше, 65 мільйонів загиблих.
Загалом у Другій світовій війні загинув кожен п’ятий українець. Серед військовослужбовців призову на літо 1941 року вціліли тільки 3% із загальної кількості. Щоб жахливі події цих шести років не повторилися, країни – учасниці створили Організацію Об’єднаних Націй, яка і дотепер прагне зберегти безпеку у всьому світі.
Зустріч, присвячена цієї даті, пройшла у бібліотеці №24 з відвідувачами шкільного табору ОЗОШ №19. Після розповіді була проведена історична вікторина, де діти ще раз згадали основні дати і події тих днів.

Немає коментарів:

Дописати коментар