29/04/24

Bookfest 2024

 27 квітня у Міському саду пройшов Великий бібліотечний фестиваль Bookfest-2024, який організувала Централізована міська бібліотечна система для дітей м. Одеса за сприяння Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції одеської міської ради. В цей день Міський сад перетворився на казкову країну дитинства з різноманітними локаціями та активностями.

"Bookfest традиційно приурочується до Всесвітнього дня книги та авторського права, - сказав директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Іван Ліптуга – І наші дитячі бібліотеки представили свою творчу діяльність разом із Мистецькими школами міста. Сьогодні бібліотеки – це центри культури, які поєднують одеситів та гостей міста".
З вітальним словом виступив директор ЦБС для дітей м. Одеси Юрій Горбатенко, запросивши познайомитися та взяти участь у локаціях фестивалю: майстер-класах, презентаціях, зустрічах із дитячими письменниками та подивитися яскравий запальний концерт творчих колективів міста.
У програме заходу також були книжкові виставки на різні тематики від класики до новинок сучасних авторів; майстер-класи; шоу Школи наукових чудес; зустріч з одеськими письменниками та краєзнавцями (Дмитро Жданов, Інна Іщук, Олексій Надемлінський, Олена Карачевська, та інші); безпрограшна лотерея; запальні аніматори; близько 10 казкових фотозон та невичерпна доза позитиву. Окрема вдячність постійним та надійним партнерам дитячих бібліотек: Одеський муніципальний театр духової музики ім. О. Саліка, Одеський театр юного глядача ім.Юрія Олеші, Мережа магазинів дитячих товарів «Антошка», Суворовська районна організація м.Одеса Товариства Червоного Хреста України, Мистецькі школи №5,7,12,15, Одеський державний музичний ліцей імені професора П.С. Столярського.
В межах фестивалю відбулася фотовиставка «Книга в кадрі» - фантастичний світ книги, образів та історій.Ми щиро вдячні майстрам: Станіславу Кінке, Володимиру Богатирьову, Анастасії Бородаєнко Олександру Сінельнікову, Ігорю Ситнику, Євгену Волокіну, Вікторії Дмитрюк та іншим, які за короткий час зуміли знайти в своїх архівах потрібний матеріал та зголосилися підтримати нашу подію. А дитячі бібліотеки міста чекають на своїх маленький читачів, для яких мають дуже багато різноманітних цікавинок.

 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар