15/04/24

"Мульті-Пульті!" - до всесвітнього дня мультфільмів!

 В які мандрівки тільки не відправлялись читачі бібліотеки-філії 39. І скрізь весело та цікаво, тепер відвідувачі нашої бібліотеки побували в чарівному світі під назвою "Мультфільм" який вже багато, багато років дивує та захоплює малюків всього світу! 

Яскраві, кольорові персонажі які повні життєвої мудрості та щирості. Вони вчать як потрібно жити, любити, дружити та вчитись на своїх життєвих помилках!

Діти дізнались від бібліотекарів багато цікавих фактів про те як була створена ціла мультиплікаційна індустрія. В якій працює багато професіоналів, саме вони створюють цілу історію мультфільмів.

Ось, наприклад чи знали ви що перший мультик вийшов на екрани у 1908 році у Франції, художником-режисером, мультиплікатором Емілем Колем. А вже у 1924 році американський художник-мультиплікатор сценарист та продюсер став засновником величезної у світі кінокомпанії "Дісней" Уолт Дісней! Він випускає на екрани повномасштабну мультиплікаційну картину по мотивах Оскара Уальда "Аліса в країні чудес".

А у 1927 році В'ячеслав Левандовський знаменитий український художник-ілюстратор, мультиплікатор, випустив перший український мультфільм який був створений на "Одеській фабриці" який йшов тривалістю 10 хвилин. Називався "Солом'яний бичок" по мотивах Олександра Олеся. 

Читачі бібліотеки-філії 39, залюбки розгадували тематичний кросворд, знаходили улюблених героїв. А саме головне учні дізнались, що будь-який мультик це ціла історія яка живе у нашій бібліотеці в книжках і оживає не тільки в театрі, а й на екрані!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар