05/04/24

"Здоров'я - основа усього на світі" до Всесвітнього дня здоров'я

 Кажуть коли людина здорова, то вона й щаслива! І це правда гарний настрій, хороший апетит, добрий сон та образ її життя це дуже і дуже важливо, для того, щоб зберегти своє здоров'я у належному стані. Потрібно правильно та якісно харчуватись, займатись спортом, більше знаходитись на свіжому повітрі, їсти свіжі фрукти та овочі, відпочивати!

Але є неприємні випадки і назва їм "хвороба", ото вже халепа коли болить горло чи живіт, людину починає нудити, з'являється неймовірно бридкий нежить, а ще гірше коли починає підійматись температура і стан людини погіршується! 

З давніх-давен лікарі у всьому світі ставили питання чуму саме з'являється той чи інший симптом і з чим це пов'язано. Довгі, довгі роки лікарі спостерігали за здоров'ям людей і навчились відрізняти та виявляти різні захворювання.

Колись найвідоміший лікар давнини який народився приблизно в 460 році до нашої ери на грецькому півострові Кос Гіппократ розвіяв усі міфи про те що хвороби людей це не примхи богів, а натомість шукав недугам раціональне пояснення і навіть заснував свою медичну школу. Разом зі своїми учнями він написав велику працю що зветься "Корпус Гіппократа". 

А сам великий вчений казав "Медицина воістину є найблагороднішим з усіх мистецтв". 

З часом науковці та дослідники проводили величезні роботи та відкриття, завдяки яким ми зараз маємо таке сучасне медичне обладнання  за допомогою яким фахівці навчились бачити різні прояви захворювань та запобігати їм на ранніх стадіях утворювання.

Про все це і дізнались наші юні читачі, учні 2-В класу ліцею 100, які залюбки відвідали дитячу бібліотеку №39, та взяли участь у заходу до Всесвітнього дня здоров'я. Діти були дуже уважні та вдячні бібліотекарю Ларисі Юхимівні за корисну розповідь та поради, а також малеча активно брала участь у вікторині та бліцкригу який провели бібліотекарі!

Головне учні зрозуміли що здоров'я це найголовніший фактор нашого життя, і що людина сама повинна про нього дбати!

Немає коментарів:

Дописати коментар